2 Michelin yıldızı alan restoran: TURK... Fatih Tutak kimdir? İşte TURK Fatih Tutak'ın menüsü

İstanbul Michelin Rehberi'nde 2024 yılında da iki yıldız alan tek restoran TURK Fatih Tutak oldu. Peki, Fatih Tutak kimdir? TURK restoranın felsefesi ne, menüsü neler söylüyor? Restorana, menüsü ve şef Fatih Tutak'ın biyografisine yakından bakalım. Bu haberde ayrıca ödülden bir gün sonra Lezzet.com.tr Yayın Yönetmeni Başak Okşak'ın Fatih Tutak ile yaptığı röportajın videosunu da bulabilirsiniz... İşte 2 Michelin yıldızının ardından Tutak'ın yorumları:
2 Michelin yıldızı alan restoran: TURK... Fatih Tutak kimdir? İşte TURK Fatih Tutak'ın menüsü
10 Kasım 2023, 14:38

Michelin Rehberi'nin İstanbul seçkilerinde, TURK FatihTutak, İki MICHELIN yıldızıyla öne çıktı. İki MICHELIN yıldızı 'Mükemmel mutfak, uğramaya değer' anlamına geliyor. TURK Fatih Tutak'ın arkasındaki isim şef Fatih Tutak. Peki, Fatih Tutak kimdir? Restoranın menüsünde neler var? İki yıldız neden verildi? Birlikte bakalım...

İKİ YILDIZ VE TURK FATİH TUTAK

TURK Fatih Tutak, artık 2 Michelin yıldızına sahip... Peki, bu yıldızlar neden verildi? Ödül açıklamasında şu yorumlar var: "Avrupa Yakası’nda Şişli Bomonti semtinde yer alan TURK Fatih Tutak, tipik Türk lezzetlerini tatmak isteyen gurmeler için şef Fatih Tutak'ın ustalıkla yeniden yorumladığı modern ve sofistike bir seçim sunuyor. Uluslararası kariyerinde dünya mutfağından seçkin isimlerle omuz omuza çalışan bu yetenekli profesyonel, 2019 yılında Türkiye'ye döndü ve fine-dining restoranını açtı. Şefin imzası olan leziz, asidik ve tütsülenmiş notalar içeren mutfak oldukça samimi, titiz ve daha da önemlisi şefin bölgesine ve köklerine olan düşkünlüğünü ifade ediyor. Annesine ithafen hazırladığı meşhur mantı, tıpkı açık mutfakta yapılan tatlı servisi gibi ikonik hale gelmiş durumda" denildi.

  1. MICHELIN yıldızı alan restoranlar 



MICHELIN rehberinin gözüyle restoran için yorumlar yapılıyor:

Fatih Tutak, Türk coğrafyasına olan sevgisini dile getiriyor. Her gün kendi bölgesinden gelen malzemeleri ve yerel tüccarlardan temin ettiği ürünleri baz alıyor. Tutak, geleneğe ve doğanın sunduğu şeylere saygı duyarak yemek yapan bir şef. Sürdürülebilirlik konusundaki tercihi, diğer yolların yanı sıra, sıfır atık yaklaşımında ve fermantasyon ve kuru olgunlaştırma gibi koruma tekniklerinin kullanımında ortaya çıkıyor. Geleneksel lezzetler burada ekstra bir boyut kazanıyor. Özgün yönünün bir kısmı, sunumlara kendi damgasını vurmak için hafif asidik ve isli tatları nüanslı kullanımında yatıyor. Aslında titizlikle sunulan mantının hazırlanmasına bakalım; şef bunları bolca kuzu etiyle dolduruyor ve muhteşem bir şekilde tütsülenmiş yoğurt kreması, domates sosu ve acılı tereyağıyla servis ediyor. Tatlı olarak sizi bu şık, çağdaş tesisin açık mutfağına davet ediyor. Burada kendinizi aksiyonun ortasında bulacaksınız.





TURK HAKKINDA...

Şef Fatih Tutak, TURK restoranın internet sitesinde amaçlarını şöyle özetliyor: Değerlerimizden uzaklaşmadan, bulunduğumuz coğrafyanın ürünlerini kullanarak, Türk mutfağı için yeni bir alfabe yaratıyor, kendi köklerimize geri dönüp aslında aşina olduğumuz tatları, modern, zarif ve sade bir şekilde kendi tarzımızla yorumluyoruz. Araştırmak, meraklı olmak ve sürekli olarak yeni teknikler geliştirmek felsefemizi özetliyor.

TURK FATİH TUTAK NEREDE?

Organik, Modern Mutfak

Adres: Bomonti, Cumhuriyet Hacıahmet Silahşör Caddesi, Yeniyol Sokak No:2, Şişli, Istanbul, 34440, Türkiye

Telefon:  212 709 56 79

Instagram: instagram.com/turkfatihtutak

ŞEF FATİH TUTAK KİMDİR?

Şef Fatih Tutak 1985 doğumlu ve hem Türkiye hem yurtdışında tanınan bir şef. TURK restoranın kadrosunda Şef Fatih Tutak'ın yanı sıra şefler Ogün Koca ve Taylan Yücel yer alıyor. Peki, şef Fatih Tutak kimdir? TURK Fatih Tutak'ın sitesinde şef Fatih Tutak'ın biyografisi şöyle paylaşılıyor:




  1. İstanbul’da doğup büyüyen Şef Fatih Tutak, çıraklığını yaptığı Paul Pairet ile yenilikçi mutfak kültürünü keşfettikten ve şehrin en iyi mutfaklarında çalıştıktan sonra, Pekin, Tokyo, Singapur, Kopenhag, Hong Kong ve Bangkok’taki global mutfakların derinliklerine indi.
  2. Kopenhag'da, birçok kez San Pellegrino-Acqua Panna The World 50 Best Restaurants tarafından dünyanın en iyi restoranı seçilen Noma'da Rene Redzepi ile; Tokyo'da, modern Japon mutfağının en ünlü temsilcisi 3 Michelin yıldızlı Nihonryori Ryugin'de Şef Seiji Yamamoto ile birlikte ve Singapur'daki ikonik Marina Bay Sands'in mutfağında çalıştı.
  3. En son mutfak direktörü olduğu The Dining Room at The House of Sathorn hem San Pellegrino-Acqua Panna The Asia's 50 Best Restaurants 2017-2018 listesine hem de Michelin Guide 2018-2019 listesine girdi.

TURK FATİH TUTAK RESTORANIN MÖNÜSÜ




Benzer Yazılar

Lezzet Logo