Kolay malzemelerle, zahmetsizce hazırlayabileceğiniz bu tarifler, özellikle çalışanlar, öğrenciler veya acil lezzet arayanlar için ideal. Sebzeli omletlerden, körili noodle’a, zeytinyağlı enginardan kaşarlı makarnaya kadar çeşit çeşit tariflerle mutfağınızda harikalar yaratmaya hazır olun. İşte 15 dakikada yapılan 10 pratik ev yemeği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı:
Patatesleri zeytinyağında hafifçe kavurun. Yumurtaları krema, baharatlar, kapari, taze soğan ve dereotu ile çırpın. Patateslerin üzerine dökün, orta ateşte her iki tarafını çevirerek pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Malzemeler
Yapılışı:
Makarnayı tuzlu suda al dente haşlayıp süzün. Tavada tereyağını eritip sarımsağı hafifçe kavurun. Makarnayı ekleyip karıştırın, süt veya kremayı ilave edin. Birkaç dakika kısık ateşte pişirin. Kaşarın yarısını karıştırıp, kalanını üzerine serpin. Kapağı kapatıp peynir eriyene kadar 2-3 dakika bekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, maydanoz veya fesleğenle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
Yapılışı:
Mercimekleri tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp bulgurları ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuyan mercimeklere kalan bütün malzemeleri ekleyerek karıştırın. Elinizle şekil verip servis yapın.
Malzemeler
Sos için
Yapılışı:
Marulları yıkayıp suyunu süzün ve irice doğrayıp servis tabağına alın. Fasulyeleri, ortadan ikiye kesilmiş domatesleri, iri doğranmış soğanları ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Avokadoyu dilimleyip ekleyin. Karidesleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Ton balığı ve karidesleri salataya ekleyin. Sos malzemelerini bir kasede iyice çırpın ve salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Malzemeler
Kızartmak için
Yapılışı:
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Yumurtalar, taze soğan, dereotu, beyaz peynir, un ve baharatlarla karıştırın. Yağı kızdırıp, karışımdan kaşıkla alarak önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürerek servis yapın.
Malzemeler
Yapılışı:
Noodle’ı haşlayıp süzün. Zencefili yağda soteleyin, köriyi ekleyin. Hindistan cevizi sütü ve sebze suyunu katıp kaynatın. Sebzeleri ekleyip 5 dakika pişirin. Noodle’ı ekleyip birkaç dakika soteleyin. Taze soğanla servis yapın.
Malzemeler
Yapılışı:
Beyaz peynir ve Çerkez peynirini rendeleyip bir kaseye alın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Labne peyniri ve yeşillikleri kaseye ekleyip karıştırın. Sandviç ekmeklerini enine kesin. Fırın tepsisine dizip sıcak fırında 7-8 dakika bekletin. İçlerine peynirli harcı paylaştırın. Sıcak servis yapın.
Malzemeler
Yapılışı:
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Biberin çekirdeklerini temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Tavanın içerisine ilk olarak biberleri ekleyip kavurun. Doğranmış domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Tavanın kapağını kapatıp sebzeleri iyice pişirin. Domatesler suyunu çektiğinde yumurtaları sarıları bozulmayacak şekilde tavaya kırın. İsterseniz yumurta ve domatesleri karıştırabilirsiniz. Son olarak tavanın kapağını tekrar kapatıp pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
Yapılışı:
Limonu sıkıp suyunu tencereye alın. Üzerine azar azar zeytinyağı ekleyip çırpma teliyle limon suyu ve zeytinyağı özleşene kadar çırpın. Suyu, şekeri ve tuzu ekleyin. Enginarları ilave edip kısık ateşte enginarlar hafifçe yumuşayincaya kadar pişirin. Küp kesilmiş soğan, havuç ve patatesleri ekleyip pişirmeye devam edin. Dereotu dallarıyla süsleyip servis yapın.
Malzemeler
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp 15 dakika suda bekletin, süzün. Sıvı yağda havuç, biber ve bezelyeyi 4-5 dakika soteleyin. Pirinci ekleyip kavurun, tuz ve karabiberi serpin. Sıcak suyu ekleyip kapağı kapatın, suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağında çırpılmış yumurtayı karıştırarak pişirin. Pilava ekleyip taze soğan ve soya sosuyla harmanlayın. Ilık servis yapın.
Şunlara da göz atın: