15 Dakikada Yapılan 10 Pratik Ev Yemeği

Evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik tarifler, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de sağlıklı ve besleyici öğünler oluşturmanıza yardımcı olur. İşte 15 dakikada yapılan 10 pratik ev yemeği tarifi...
15 Dakikada Yapılan 10 Pratik Ev Yemeği
03 Temmuz 2025, 11:30

Kolay malzemelerle, zahmetsizce hazırlayabileceğiniz bu tarifler, özellikle çalışanlar, öğrenciler veya acil lezzet arayanlar için ideal. Sebzeli omletlerden, körili noodle’a, zeytinyağlı enginardan kaşarlı makarnaya kadar çeşit çeşit tariflerle mutfağınızda harikalar yaratmaya hazır olun. İşte 15 dakikada yapılan 10 pratik ev yemeği tarifi...

  1. Sebzeli Omlet

Sebzeli Omlet

Malzemeler

  1. 3 patates
  2. 6 yumurta
  3. 5~6 dal dereotu
  4. 1 çorba kaşığı krema
  5. 1 salçalık biber
  6. 1 tatlı kaşığı kapari
  7. 1 demet taze soğan
  8. 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  9. Tuz
  10. Karabiber
  11. Pulbiber

Yapılışı:
Patatesleri zeytinyağında hafifçe kavurun. Yumurtaları krema, baharatlar, kapari, taze soğan ve dereotu ile çırpın. Patateslerin üzerine dökün, orta ateşte her iki tarafını çevirerek pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

  1. Kaşarlı Makarna

Kaşarlı Makarna

Malzemeler

  1. 400 gram makarna (tercihen penne, fiyonk veya spagetti)
  2. 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  3. 2-3 diş sarımsak
  4. 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  5. 1 su bardağı süt veya krema
  6. Tuz
  7. Karabiber
  8. İnce kıyılmış maydanoz veya taze fesleğen

Yapılışı:
Makarnayı tuzlu suda al dente haşlayıp süzün. Tavada tereyağını eritip sarımsağı hafifçe kavurun. Makarnayı ekleyip karıştırın, süt veya kremayı ilave edin. Birkaç dakika kısık ateşte pişirin. Kaşarın yarısını karıştırıp, kalanını üzerine serpin. Kapağı kapatıp peynir eriyene kadar 2-3 dakika bekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, maydanoz veya fesleğenle süsleyerek servis yapın.

  1. Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi

Malzemeler

  1. 100 g mercimek
  2. 325 ml su
  3. 20 g köftelik bulgur
  4. 1 çay kaşığı biber salçası
  5. İnce doğranmış maydanoz
  6. İnce doğranmış Frenk soğanı
  7. 1 limon suyu
  8. 1.5 çay kaşığı sumak
  9. 1.5 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Mercimekleri tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp bulgurları ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuyan mercimeklere kalan bütün malzemeleri ekleyerek karıştırın. Elinizle şekil verip servis yapın.

  1. Ton Balıklı Salata

Ton Balıklı Salata

Malzemeler

  1. 400 gr konserve ton balığı
  2. 3 Yedikule marulu
  3. 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  4. 1 su bardağı Meksika fasulyesi
  5. 100 gr kiraz domates
  6. 1 avokado
  7. 3 taze soğan
  8. Birkaç dal maydanoz
  9. 600 gr karides
  10. 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için

  1. 4 yemek kaşığı balzamik sirke
  2. ¼ su bardağı zeytinyağı
  3. 2 yemek kaşığı limon suyu
  4. Tuz
  5. Karabiber

Yapılışı:
Marulları yıkayıp suyunu süzün ve irice doğrayıp servis tabağına alın. Fasulyeleri, ortadan ikiye kesilmiş domatesleri, iri doğranmış soğanları ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Avokadoyu dilimleyip ekleyin. Karidesleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Ton balığı ve karidesleri salataya ekleyin. Sos malzemelerini bir kasede iyice çırpın ve salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

  1. Kabak Mücveri

Kabak Mücveri

Malzemeler

  1. 3 kabak
  2. 3 taze soğan
  3. Karabiber
  4. 1 demet dereotu
  5. 75 gr beyaz peynir
  6. 2 yumurta
  7. 2 yemek kaşığı un
  8. 1 çay kaşığı toz beyaz biber
  9. 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  1. 1.5 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı

Yapılışı:
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Yumurtalar, taze soğan, dereotu, beyaz peynir, un ve baharatlarla karıştırın. Yağı kızdırıp, karışımdan kaşıkla alarak önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürerek servis yapın.

  1. Körili Ve Sebzeli Noodle

Körili Ve Sebzeli Noodle

Malzemeler

  1. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  2. 1 tatlı kaşığı doğranmış zencefil
  3. 1 çay kaşığı köri
  4. 165 ml Hindistan cevizi sütü
  5. 150 ml sebze suyu
  6. 50 gr bebek mısır
  7. 50 gr taze bezelye
  8. 1 salçalık kırmızıbiber
  9. 100 gr noodle
  10. 4 dal taze soğan
  11. Tuz
  12. Karabiber

Yapılışı:
Noodle’ı haşlayıp süzün. Zencefili yağda soteleyin, köriyi ekleyin. Hindistan cevizi sütü ve sebze suyunu katıp kaynatın. Sebzeleri ekleyip 5 dakika pişirin. Noodle’ı ekleyip birkaç dakika soteleyin. Taze soğanla servis yapın.

  1. Bol Peynirli Sandviç

Bol Peynirli Sandviç

Malzemeler

  1. 6 küçük sandviç ekmeği
  2. 50 gr beyaz peynir
  3. 50 gr Çerkez peyniri
  4. 50 gr labne peyniri
  5. 4 dal maydanoz
  6. 2 dal dereotu

Yapılışı:
Beyaz peynir ve Çerkez peynirini rendeleyip bir kaseye alın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Labne peyniri ve yeşillikleri kaseye ekleyip karıştırın. Sandviç ekmeklerini enine kesin. Fırın tepsisine dizip sıcak fırında 7-8 dakika bekletin. İçlerine peynirli harcı paylaştırın. Sıcak servis yapın.

  1. Menemen

Menemen

Malzemeler

  1. 1 büyük domates
  2. 2 sivri biber
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1 yemek kaşığı tereyağı
  5. 2 yumurta
  6. Tuz
  7. Karabiber
  8. Kırmızı pul biber

Yapılışı:
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Biberin çekirdeklerini temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Tavanın içerisine ilk olarak biberleri ekleyip kavurun. Doğranmış domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Tavanın kapağını kapatıp sebzeleri iyice pişirin. Domatesler suyunu çektiğinde yumurtaları sarıları bozulmayacak şekilde tavaya kırın. İsterseniz yumurta ve domatesleri karıştırabilirsiniz. Son olarak tavanın kapağını tekrar kapatıp pişirin. Afiyet olsun.

  1. Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler

  1. 4 enginar
  2. 100 ml çekirdeksiz sıkma zeytinyağı
  3. 600 ml su
  4. 1 limonun suyu
  5. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  6. Tuz
  7. 100 gr patates
  8. 80 gr havuç
  9. 1 soğan
  10. 4-5 dal dereotu

Yapılışı:
Limonu sıkıp suyunu tencereye alın. Üzerine azar azar zeytinyağı ekleyip çırpma teliyle limon suyu ve zeytinyağı özleşene kadar çırpın. Suyu, şekeri ve tuzu ekleyin. Enginarları ilave edip kısık ateşte enginarlar hafifçe yumuşayincaya kadar pişirin. Küp kesilmiş soğan, havuç ve patatesleri ekleyip pişirmeye devam edin. Dereotu dallarıyla süsleyip servis yapın.

  1. Yumurtalı Sebzeli Pilav

Yumurtalı Sebzeli Pilav

Malzemeler

  1. 1,5 su bardağı pirinç (baldo veya yasemin)
  2. 2,5 su bardağı sıcak su veya sebze suyu
  3. 2 adet yumurta
  4. 1 adet havuç
  5. Yarım su bardağı bezelye
  6. Yarım adet kırmızı biber
  7. 2-3 dal taze soğan
  8. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  9. 1 tatlı kaşığı tereyağı
  10. Tuz, karabiber
  11. 1 yemek kaşığı soya sosu

Yapılışı:
Pirinci yıkayıp 15 dakika suda bekletin, süzün. Sıvı yağda havuç, biber ve bezelyeyi 4-5 dakika soteleyin. Pirinci ekleyip kavurun, tuz ve karabiberi serpin. Sıcak suyu ekleyip kapağı kapatın, suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağında çırpılmış yumurtayı karıştırarak pişirin. Pilava ekleyip taze soğan ve soya sosuyla harmanlayın. Ilık servis yapın.

Şunlara da göz atın:

  1. Tavukla Yapabileceğiniz 10 Pratik ve Lezzetli Tarif
  2. Yapımı Pratik 10 Farklı Makarna Sosu
  3. 10 Dakikada Hazırlanabilecek En Pratik 10 Poğaça Tarifi
  4. 5 Dakikada Yapılan 10 Pratik Atıştırmalık
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo