Latte Pasta Tarifi
Pirinç pişirirken su miktarını pirincin türüne göre ayarlamak gerekir. Genellikle 1 bardak pirince 2 bardak su yeterlidir. Piştikten sonra dinlendirmek, pirincin tane tane olmasını sağlar.
2 bardak su ekleyin. Pirinci kaynattıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
4 bardak su kullanın. Pişirirken kapağı kapalı tutun ve suyunu çekmesini bekleyin.
6 bardak su ekleyin. Tane tane olması için pişince karıştırmayın.
8 bardak su kullanın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve suyunu çekmesini sağlayın.
10 bardak su ekleyin. Pişince pirinci hafifçe kabartın ve servis edin.
Şunlara da göz atın:
Pirinç Pilavına Ne Kadar Yağ Konulur?
Pirinç Pilavına Ne Kadar Şehriye Konur?