Ekşili Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekşili Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Ekşili Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerine çıkıncaya kadar su ekleyin. Kısık ateşte hafif sulu kalıncaya kadar pişirin.

Yeşillikleri yıkayıp elle küçük parçalara ayırın. Tencereye ekleyip yeşillikler yumuşayıncaya kadar 1 taşım kaynatın. 3 su bardağı ekşi ayranı ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.

Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Salça, tuz ve baharat ekleyip iyice karıştırın. Salçalı sosu üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Daha farklı çeşitler arıyorsanız, pilav tarifleri kategorisinden faydalanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yoğurtlu Çorba Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri Yöresel Tarifler Karadeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası