Paçık Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Afyonkarahisar'ın meşhur paçık yemeği, kuzu paçadan yapılır. Ekmek ve yoğurtla birleştirerek servis edilen bu yemek için hazırsanız, paçık yemeği tarifinin detayları aşağıda. 

Afyonkarahisar'dan alternatif bir lezzet için ilibada dolması tarifine göz atabilirsiniz. 

Paçık Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Paçık Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Paçalar tuzlanır, tencereye alınarak üzerlerini geçecek kadar suda yaklaşık 2 saat haşlanır. 
  2. Haşlanan paçanın etleri alınır. 
  3. Yoğurt içerisine ezilmiş sarımsak ilave edilir. 
  4. Afyon ekmekleri küp küp doğranarak fırında bir süre kızartılır. 
  5. Servis tabağına alınan ekmeklerin üzerine paça etleri koyulur. 
  6. Süzme yoğurt gezdirilir.
  7. Tereyağı kızdırılarak üzerine ilave edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

İç Anadolu Yemekleri Et Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı