Madımak Yemeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzukulağıgiller familyasına ait bir bitki olan madımak, Tokat, Sivas, Yozgat ve Kayseri de yetiştirilir. Özellikle İç Anadolu ve Karadeniz'de tüketilen bu yemek, soğan, biber salçası, domates salçası gibi malzemelerden oluşur. Çorak toprakların en güzel otlarından biridir madımak. Her türlü pişirim şekliyle dahi lezzetinden bir şey kaybetmez. Eski zamanlarda yalnızca köylerde tüketilen bu besin, günümüzde büyük şehir pazarlarında da ilgi görmektedir. Malzemeler hazırsa, madımak yemeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Madımak Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Madımak Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır.
  2. Kavrulan soğana ezilmiş sarımsak eklenir.
  3. Salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Madımaklar yıkanır, temizlenir ve ince ince doğranır.
  5. Tencereye madımaklar eklenir. Ardından tuz ve bulgurda eklenerek su koyulur.
  6. Kısık ateşte pişirilir. Yoğurt ile yenebilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri İç Anadolu Yemekleri Sebze Tarifleri Yöresel Tarifler Vegan Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı