Fincan Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fincan Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbet için

Kızartmak için

Fincan Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 2 mm kalınlığında açıp kahve fincanı ile yuvarlaklar elde edin.
  3. Şerbet için, şeker ve suyu sos tenceresinde kaynatın.Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.Soğumaya bırakın.
  4. Hamurları kızgın yağda kızartın.Şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün.Pudra şeker serpiştirip servis yapın

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri İç Anadolu Yemekleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı