Söğürme
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Söğürme Tarifi İçin

Malzemeler

Söğürme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Közleyip kabuğunu soyun. İçini parmak kalınlığında doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Çekirdekleri çıkarılmış ve ince uzun parçalar şeklinde doğranmış kırmızıbiberi ekleyip Birkaç dakika kavurduktan sonra patlıcan, tuz ve şekeri ilave edin. Sarımsakları kıyıp ekleyin. 1 çay bardağı suyu ilave edip pişirin. Suyu tamamen azalınca üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Akdeniz mutfağında biber ve patlıcanın özel bir yeri vardır. Bu sebzelerle yapılan nefis mezeler bölgenin en beğeniyle yenen lezzetlerinin başında gelir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Salata Tarifleri Yöresel Tarifler Sebze Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla