Ekşili Çorba
Hazırlanma Süresi : 12 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekşili Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Ekşili Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mercimek, dövme buğday ve nohudu bol suyla yıkayıp haşlayın. Semizotu ve ıspanağı yıkayıp suyunu süzün. Bakliyatı tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip bir taşım pişirip iri parçalar şeklinde doğranmış semizotu veya ıspanağı ekleyin. Sebze hafif piştiğinde kıyılmış sarımsak, sumak ekşisi ve tuzu ekleyin. Tereyağını tavada eritip kırmızı toz biber ve naneyi ekleyin. Baharatlı tereyağını ekleyip servis yapın.

Geleneksel Akdeniz beslenme sistemi, sebze yemekleri, süt ürünleriyle yapılmış lezzetler ve zeytinyağı üzerine kuruludur.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Akdeniz Mutfağı Yemekleri Sebzeli Çorbalar Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla