Adana Usulü Avgan Pilavı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Geleneksel Türk Mutfağı’nda pirinç özel bir yere sahiptir. Akdeniz bölge mutfağında yapılan pilavlar tüm Anadolu’da olduğu gibi burada da çok sevilir. Hazırsanız, avgan pilavı tarifine başlayabiliriz.

Adana Usulü Avgan Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Adana Usulü Avgan Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti ve kıyılmış soğanı tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Kıyılmış havuç ve bol suyla yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuzla tatlandırın. Yenibahar ekleyip pirincin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip bir kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın. Kısık ateşte pilav suyu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın.


Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Akdeniz Mutfağı Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Yemek Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla