Muzlu Bisküvili Puding
Selin Hıdır
832 Tarif       0 Takipçi
2
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Muz, bisküvi ve pudingin uyumuyla hazırlanan bu muzlu bisküvili puding tarifi, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi mutlu eden bir tatlı. İster kuplarda şık sunumla, ister borcamda paylaşmalık olarak servis edebileceğiniz bu muzlu bisküvili puding tarifi, çay saatlerinden özel gün sofralarına her ana yakışıyor. Peki; muzlu bisküvili puding nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Avokadolu & Muzlu Puding tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon muzlu bisküvili puding kaç kaloridir?

Bir porsiyon muzlu bisküvili puding 220 kaloridir.

Muzlu Bisküvili Puding Tarifi İçin

Malzemeler

Puding için:

Arası ve üzeri için:

Muzlu Bisküvili Puding

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir tencereye süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  2. Kaynadığında 1–2 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyin. Karıştırarak tereyağını eritin.
  3. Kuplara veya büyük bir borcama sırasıyla bisküvi, muz dilimi ve puding şeklinde katlar oluşturun. 2-3 kat yapabilirsiniz.
  4. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2–3 saat soğutun.
  5. Üzerine Hindistan cevizi, fındık, rendelenmiş çikolata ya da muz dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Cam kuplarda veya ayaklı tatlı bardaklarında servis ederek katmanları görünür hale getirebilirsiniz.
  • Üst katmanda muz dilimi, rendelenmiş çikolata ve nane yaprağı kullanabilirsiniz.
  • Puding büyük bir borcama dökülüp soğutulduktan sonra dilimlenerek servis edilebilir.
  • Üzerine kakao elenmiş ya da çikolata sosu gezdirebilirsiniz.
  • Kare ya da daire şeklinde kalıpla kesilmiş bisküvili pudingi tatlı tabağına koyup yanına bir top vanilyalı dondurma ekleyebilirsiniz.
  • Muz dilimleri, kavrulmuş fındık/ceviz kırığı ve Antep fıstığı tozu
  • Hindistan cevizi, tarçın ya da kakao serpiştirebilirsiniz.
  • Hazır çikolata sosu ya da karamel sos gezdirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Muzları servisten hemen önce dilimleyin, aksi takdirde kararabilir.
  • Kararmayı önlemek için muz dilimlerini çok az limon suyu ile ovalayabilirsiniz.
  • Karışımı pişirmeye başlamadan önce topaklanmaması için tüm malzemeleri soğukken çırpın.
  • Pişirme sırasında sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Kat aralarına koyduğunuz bisküvileri çok fazla sütle ıslatmayın, fazla yumuşayıp hamurlaşabilir.
  • Daha yoğun tat için bisküvileri kahveyle hafif ıslatabilirsiniz.
  • En iyi kıvam ve lezzet için 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  • Servisten hemen önce süsleme yapın ki malzemeler taze ve diri kalsın.
  • Pudingin içine pişirme sonrası bitter çikolata ekleyip karıştırarak çikolatalı versiyonunu yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Limonlu sütlaç
Labneli Muhallebi
Nişastalı Tavuk Göğsü
Nişastalı sütlaç
Yumurtasız Krem Karamel
Vanilyalı Fırın Sütlaç