Limonlu Sütlaç
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuru üzüm, limon kabuğu, badem ve portakal dilimleri ile hazırlanan limonlu sütlaç, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir.

Videolu anlatımıyla fırın sütlaç tarifine göz atın.

Limonlu Sütlaç Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Limonlu Sütlaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru üzümleri bir kasede sıcak suda bekletip süzün. Tencerede pirinç, limon kabukları ve sütün yarısını kaynatıp ocağın altını kısın ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. 
  2. Pirincin içindeki limon kabuklarını çıkarın. Süt, şeker, tuz ve tarçın çubuğunu ilave edin. Sütü çekinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 
  3. Tarçın kabuğunu içinden alın. Üzümleri, yumurta sarısını ve yumuşatılmış tereyağını ekleyip iyice karıştırın. 
  4. Yağ tamamen eriyince ve karışım harmanlanıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp kavrulmuş badem ve portakal dilimleriyle süsleyin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi