Karadutlu Muhallebi Kupları
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadut aromasıyla yemeye doyamayacağınız bu muhallebi, bisküvi ile daha lezzetli bir hale getirilir.

Videolu muhallebi tarifine de göz atın.

Karadutlu Muhallebi Kupları Tarifi İçin

Malzemeler

Ara katları için

Üzeri için

Karadutlu Muhallebi Kupları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, toz şeker, nişasta ve pirinç ununu tencereye alın ve kısık ateşte topak kalmayıncaya kadar çırpın. Karadut püresini muhallebiye ilave edip karıştırın. Muhallebi yoğun bir kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  2. Bisküvileri robotta çekin ve kullanacağınız kuplara bir miktar bisküvi kırıntısı paylaştırın. Üzerine hazırladığınız dutlu muhallebiden paylaştırın. Dutlu muhallebi ve bisküvi kırıntıları bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  3. Tatlılar oda sıcaklığına gelince üzerlerini streç film ile kapatın. 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
  Püf Noktası
  • Dilerseniz, petibör yerine yulaflı bisküvi de kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi