Şerbeti Karamelli
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şerbeti Karamelli Tarifi İçin

Malzemeler

Kek için:

Şerbeti için:

Muhallebisi için:

Üzeri için:

Şerbeti Karamelli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Keki için yumurta, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak mikser ile 8-10 dakika çırpın. Çırpılan malzemelerin içine unu ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar çırpın.
  2. Hazırlanan kek harcını, yağlanmış cam kaba dökerek daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kek pişerken kremşanti tozunu arkasındaki talimatlara göre soğuk süt ile hazırlayıp buzdolabına alın.
  3. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın. Kek soğurken şerbeti için şekeri bir tencereye alıp, kısık ateşte sık sık tahta kaşıkla karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra suyunu da ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın.
  4. Şeker tamamen eriyince soğumuş kekin üzerine dökün. Şerbeti daha iyi çekmesi için kekin üzerinde kürdanla veya çatalla delikler açın.
  5. Muhallebi için tüm malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırın. Ardından ocağa alıp, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi ılınınca şerbetini çeken kekin üzerine dökün.
  6. Daha önceden hazırlanan kremşantiyi muhallebinin üzerine dökün. En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra parçalara keserek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Şerbetli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru