Sac Arası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Konya'nın yöresel tatlılarından biri olan sac arası, özellikle düğünlerde servis edilmesiyle bilinir. Özel olarak hazırlanan sac arası, eskiden iki sacın arasında pişirildiği için bu ismi almıştır. Yufkaların içinde ve üzerinde antep fıstığı kullanılır. Şerbetli bir tatlı olan sac arası, kaymak veya dondurma ile birlikte servis edilir. Konya'nın birçok restoranında ve lokantasına sac arası tatlısına rastlamak mümkündür. Malzemeleri hazır ettiyseniz, sac arası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Şerbetli tatlı sevenler için; Maraş usulü çullama tatlısı ve Kilis mutfağından cennet çamuru tarifini öneriyoruz.

Sac Arası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Arası için

Şerbeti için

Üzeri için

Sac Arası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın.
  2. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurup hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
  3. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurları buğday nişastası ile baklavalık yufka inceliğinde açın.
  4. Hamurlardan birinin üzerini tereyağı ile yağlayıp ortadan ikiye katlayın ve yuvarlak tarafına kaymak sürüp düz tarafa doğru rulo şeklinde sarın.
  5. Ruloyu yağlanmış fırın tepsisine gül böreği şeklinde sararak yerleştirin. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  6. Kalan tereyağını hamurların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
  7. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir süre daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  8. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlının şerbeti çekmesi için 1 saat bekletin. İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Konya Mutfağı Yemekleri İç Anadolu Yemekleri Bayram Tatlıları MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare