Kadıboğan (Revaniye)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kadıboğan (Revaniye) Tarifi İçin

Malzemeler

Kadıboğan (Revaniye)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan tatlılara harika bir örnek. Yumuşatılmış tereyağı ve unu geniş bir kaba alıp yoğurun. Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar yapın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynayınca limon dilimini ilave edip ocaktan alın. Kurabiyelerin üzerine şerbeti döküp iyice çekmesini sağlayın. Kaymak ve toz fıstıkla süsleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, püf noktası ve servis önerileriyle sunulan revani tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare