Cennet Künkü
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan cennet künkü, 'cendere baklavası' ismiyle de bilinir. Bursa mutfağında önemli bir yere sahip olan bu baklava, düğün zamanı kız evinde hazırlanır ve erkek tarafına götürülür. Bayram ve özel günlerde de sunulan cennet künkü, nişan bohçasına konulmasıyla bilinir. Malzemeler hazırsa, cennet künkü tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kilis mutfağından cennet çamuru tarifine göz atmayı unutmayın.

Cennet Künkü Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Şerbet için:

Cennet Künkü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır, limon suyu eklenerek kaynatmaya devam edilir. 10 dakika sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır. 
  2. Hamur için olan bütün malzemeler bir kapta karıştırılarak hamur kıvamına getirilir.
  3. Hamur bezelere ayrılır ve üstü kapatılarak yarım saat dinlendirilir. 
  4. Bir tavada kızartmak için yağ kızdırın. 
  5. Hamur bezeleri açılır ve uzunlamasına şeritler kesilir. 
  6. Çatalın etrafına spiral şeklinde sarılır. Kızgın yağda çatalla birlikte döndürerek kızartılır. 
  7. Kızaran hamur soğuk şerbete atılır. 
  8. Ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Osmanlı Mutfağı Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Selanik Susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru