Muzlu Alman Pastası
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Alman pastası, Almanya'dan dünyaya yayılan nefis bir tatlıdır. Genellikle yuvarlak ve içi dolgulu bir şekilde sunulsa da, muzlu alman pastasının yapılışı daha farklıdır. İç harcında muzlu krema, üzerinde ise badem ve pudra şekeri kullanılır. 'Berliner' ismiyle de bilinir. Peki, muzlu alman pastası nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, muzlu alman pastası yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Klasik çikolatalı alman pastası tarifine göz atmayı unutmayın.

Muzlu Alman Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Kek için

Üzeri için

Krema için

Üzeri için

Muzlu Alman Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta, şeker ve sütü mikserle 5-6 dakika çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  2. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve hamuru kalıba aktarın. Tereyağını eritip hamurun üzerine yayın.
  3. File badem ve toz şeker serpiştirip 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  4. Krema, toz puding ve sütü çırpma kabına alıp mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.
  5. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin üzerine kremayı yayın.
  6. Muz dilimlerini üzerine yerleştirip diğer keki üzerine kapatın. Pastanın üzerine pudra şeker serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Muzlu Alman Pastası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Eğer küçük porsiyonlar halinde hazırlamak istiyorsanız, hamuru küçük parçalara ayırarak yuvarlak şekli verin.
  2. Pişirme işleminin ardından hamurun yarısını kesin ve ortasına krema dolgusu sürün.
  3. Hamuru pişirmeden önce mutlaka fırını ısıtın.
  4. Pastanın içerisine ve üzerine fazladan muz dilimleri ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Muzlu Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta