Merengli Ve Fındık Ezmeli Pasta
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Merengli Ve Fındık Ezmeli Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Merengli Ve Fındık Ezmeli Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta aklarını 1 tutam tuz ile sertleşip kar gibi oluncaya kadar iyice çırpın. Yavaş yavaş pudra şeker ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak mısır nişastasını ilave edip tekrar çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Merengi fırın tepsisine tepeleme aktarın. Önceden ısıtılmış 120 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Piştikten sonra sönmemesi için soğuyuncaya kadar fırında bekletin. Soğuyan merengin üzerine fındık ezmesini dikkati bir şekilde sürün. Dilimlenmiş meyveleri yerleştirin. Sos tenceresine 1 çay bardağı su, limon suyu, toz şeker ve nişastayı alıp iyice karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp fırça yardımıyla meyvelerin üzerine sürün. Dinlendirip servis yapın.

Not: Fındık ezmesini sürdükten sonra isteğe bağlı olarak çırpılmış kremşanti de ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta