Fındıklı Ve Çilekli İrmik Pastası
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıklı Ve Çilekli İrmik Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Fındıklı Ve Çilekli İrmik Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bisküvileri rondoda ince çekin. Tereyağını eritip bisküvilere ekleyerek iyice karıştırın. 20 cm’lik kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın. Hazırladığınız bisküvi harcını kalıbın tabanına iyice bastırın ve buzluğa koyup dondurun. Bir tencereye süt, irmik ve şekeri ilave edip karıştırın ve ocağa alın. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. En son tereyağı ve vanilyayı ekleyip, tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. İrmikli muhallebiyi bisküvi tabanının üzerine dökün. Oda ısısında ılındıktan sonra iyice donması için buzdolabına kaldırın. Üzeri için, krem şantiyi süt ile iyice çırpın. Soğuyan pastanın etrafını krem şanti ile kaplayın. Fındıkları bir tavada rengi dönene kadar kavurun. Pastanın tamamını kavrulmuş fındıkla kaplayın ve üzerine bol taze çilek yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta