Baton Tiramisu
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gerçek tiramisu tarifine göz atmayı unutmayın.

Baton Tiramisu Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgusu için

Üzeri için

Baton Tiramisu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baton kek kalıbını streç film ile kaplayın. Kahveyi şeker ilave ettiğiniz sütün içerisinde eritin ve kedidili bisküvileri kalıbın önce tabanlarına sonra yan duvarlarına dizin. 
  2. Toz jelatinin üzerine 1-2 yemek kaşığı su serpiştirin ve birkaç dakika bekletin. Dolgusu için süt, şeker, vanilya, un ve yumurta sarısını tencerede karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. 
  3. Jelatini karışıma ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve oda ısısında ılınmaya bırakın. Mikserle çırparak soğutun. Labne peyniri ekleyin. 
  4. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Karışımı baton kalıba aktarın. Üzerini kahveli süte batırılmış bisküvilerle kapatın ve 2 saat derin dondurucuda beklettikten sonra kalıptan çıkartın. 
  5. Üzerine kakao serpiştirip krema ve çikolata ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pratik Pasta Tarifleri Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta