Yoğurtlu Turunç Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Turunç Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Yoğurtlu Turunç Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve varsa turunç ya da portakal suyunu tencereye koyun. Kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Şekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 5 dakika, beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip mikserin düşük devriyle 2-3 dakika daha, tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış orta boy bir cam kaba ya da fırın tepsisine aktarın ve 180 dereceye ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, en az 40 dakika çırpın. Fırından çıkarıp henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekmesi için en az 15 dakika bekleyin.
  3. Üzeri için kremşanti, soğuk süt ve Hindistan cevizini bir kapta karıştırın. Mikserin yüksek devriyle katılaşıncaya kadar çırpın. Bir krema sıkacağına koyup tatlının üzerini süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti