Yaban Mersinli Galette
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yaban Mersinli Galette Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Üzeri için

Yaban Mersinli Galette

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını 15 dakika derin dondurucuda bekletin. Elenmiş un, şeker, mısır unu ve tuzu mutfak robotuna alın. Tereyağını ekleyip karıştırın. Buzlu suyu kaşık kaşık ekleyip hamur toparlanıncaya kadar karıştırın. Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında soğutun. Yaban mersini ve şekeri 10 dakika pişirin. Limon suyu, su ve nişastayı çırparak yaban mersinine ekleyin ve 2-3 dakika pişirin. Buzdolabında soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın ve 12 cm çapında yuvarlak kalıpla kesin. Kenarlarda 2 cm boşluk bırakarak içine yaban mersini karışımından yerleştirin ve kenarlarını üzerine doğru kıvırarak kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip 5 dakika derin dondurucuda bekletin. Hamurun kenarlarına fırçayla krema sürüp şeker serpin. 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırın ısısını 180 dereceye düşürüp kızarıncaya kadar pişirin. Krema ve pudra şekeri mikserle çırpın. Fırından çıkarılmış galettelerin üzerine ekleyin. Rendelenmiş portakal kabuğu serpiştirip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti