Vişneli Soğuk Tatlı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Soğuk Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Kavanozu süslemek için

Vişneli soğuk tatlı üzeri için

Ayrıca

Vişneli Soğuk Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Üzüm; vücudu nemlendirmeye yardımcı olan diyet lifi, sağlıklı karbonhidratlar, antioksidanlar ve orta miktarda protein içeren yüksek su içeriğine sahiptir.

  1. Çikolatayı benmari usulü eritin. Servis kavanozlarının veya bardakların ağız kısmına dekoratif bir şekilde yani fotoğrafta gördüğünüz gibi batırın. Buzdolabına alıp soğumaya bırakın. 
  2. Vanilyalı pudingi, vişne suyunu ve sütü tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin. Ocaktan almaya 5 dakika kala blender’da püre haline getirdiğiniz vişnelere tereyağını ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alın. Arada bir kaşıkla karıştırıp ılıtın. 
  3. Çikolatası donmuş servis bardaklarına tatlıyı paylaştırın. Tekrar buzdolabına alıp soğuması için bekletin. 
  4. Üzeri için sütü, nişastayı, şekeri ve tarçını sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala vişne tanelerini ekleyin. 1 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın. Vişneli karışım soğuyunca servis bardaklarına, yani tatlının üzerlerine paylaştırın. Vişneli soğuk tatlıyı  tekrar buzdolabına alın. 1-2 saat beklettikten sonra dondurma ile servis yapın. 

Vişneli sütlü tatlı tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti