Vişne Soslu Yoğurt Keki Tarifi
Selin Hıdır
1446 Tarif       0 Takipçi
Vişne Soslu Yoğurt Keki Tarifi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yoğurdun hafifliği, tereyağlı tabanın doygunluğu ve vişne sosunun ekşi-tatlı uyumuyla buluştuğu bu özel lezzet, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı alternatifi sunuyor. Yumuşacık dolgusu, parlak kırmızı meyve sosuyla birleşerek ferah bir tatlı deneyimi yaşatırken; özel günlerde, çay saatlerinde ya da hafif tatlı arayanlar için ideal bir seçenek haline geliyor. Pratik hazırlanışıyla da dikkat çeken vişne soslu yoğurt keki tarifi, meyveli tatlı sevenlerin favorisi olmaya aday. Tüm adımlarıyla evde kolayca uygulayabileceğiniz bu vişne soslu yoğurt keki tarifi, sunumuyla da sofralarınıza zarif bir dokunuş katacak. Peki; vişne soslu yoğurt keki nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Vişne Soslu Panna Cotta tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon vişne soslu yoğurt keki kaç kaloridir?

Bir porsiyon vişne soslu yoğurt keki 290 kaloridir.

Vişne Soslu Yoğurt Keki Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı İçin:

İç Dolgusu İçin:

Vişne Sosu İçin:

Vişne soslu yoğurt keki tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Taban Malzemeleri İçin Alternatifler

Tereyağı:

Toz şeker:

Kabartma tozu:

İç Dolgu İçin Alternatifler

Vanilyalı puding (toz):

Şeker:

Sıvı yağ:

Vişne Sosu İçin Alternatifler

Toz şeker:

Nişasta:

Vişne Soslu Yoğurt Keki Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tabanı için un, tereyağı, yumurta, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alın.
  2. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Yağlı kağıt serilmiş veya hafif yağlanmış kek kalıbının tabanına elinizle bastırarak eşit şekilde yayın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika ön pişirme yapın.
  5. Süzme yoğurdu, yumurtaları, toz puding karışımını, şekeri ve sıvı yağı bir kapta çırpın.
  6. Homojen bir kıvam aldıktan sonra ön pişirme yapılan tabanın üzerine dökün.
  7. Kek kalıbını tekrar fırına verin ve 180 derece’de yaklaşık 30–35 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  9. Küçük bir sos tenceresinde vişne ve şekeri karıştırarak kaynatın.
  10. Ayrı bir kapta nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açın, kaynayan vişneye ekleyin.
  11. 2–3 dakika kıvam alana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  12. Kek tamamen soğuyunca vişne sosunu üzerine dökün.
  13. Buzdolabında 1–2 saat dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Bu kek, dolapta birkaç saat dinlendirildikten sonra soğuk olarak servis edildiğinde hem dokusu hem aroması oturur. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir tatlı alternatifi olur.
  • Servisten önce üzerine birkaç yaprak taze nane veya ince kıyılmış kavrulmuş fındık/fıstık serpiştirerek sunumu zenginleştirebilirsiniz.
  • Üzerine dökülen parlak vişne sosuyla birlikte üçgen ya da kare dilimlerde sunulması, görsel olarak pastane havası verir.
  • Özellikle vanilyalı dondurma ile birlikte sunarsanız kontrast sıcak-soğuk etkisiyle tatlı daha da keyifli hale gelir.
  • Hamur ve dolguyu küçük ısıya dayanıklı kaplara bölerek mini porsiyonlar şeklinde hazırlayabilir, özel davetlerde sunabilirsiniz.
  • Tatlı yumuşak ve yoğun olduğu için yanında sade içeceklerle denge kurmak iyi olur. Özellikle şekersiz Türk kahvesi harika bir tamamlayıcıdır.
  Püf Noktası
  • Dolgunun kıvamı ve çatlamaması için mutlaka süzme yoğurt kullanın. Normal yoğurt kullanacaksanız, birkaç saat tülbentte süzüp fazla suyunu alın.
  • Toz puding burada bir kıvam artırıcı ve aroma verici olarak çiğ halde kullanılır. Bu yüzden içine ayrıca nişasta veya un eklemeye gerek yoktur.
  • Tereyağlı unlu taban, dolgudan önce mutlaka 8–10 dakika fırınlanmalıdır. Aksi halde iç dolguyla birlikte pişerken hamurlaşır.
  • Kek sıcakken vişne sosunu dökerseniz kek sulanabilir. Her iki katman da mutlaka soğumuş olmalı.
  • Sosun çok yoğun olmaması için nişasta oranını dikkatli kullanın. Eğer vişneleriniz çok suluysa 1 tatlı kaşığından biraz fazla, kuruysa daha az yeterlidir.
  • Kekin dinlenmesi hem lezzet hem de düzgün dilimlenebilmesi açısından önemlidir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bekletmek en iyi sonucu verir.
  • Vişne ekşi bir meyvedir. Daha tatlı bir sos isterseniz şeker miktarını 1 yemek kaşığı kadar artırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Pratik Kek Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

İncirli Galette Tarifi
Apfelstrudel Tarifi
Fit Çilekli Galette Tarifi
Meyveli Milföy Tatlısı Tarifi
Mürdüm Erikli Crumble Tarifi
Glutensiz Banana Bread Tarifi