Vişne Soslu Panna Cotta
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişne Soslu Panna Cotta Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Vişne Soslu Panna Cotta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Panna cotta için süt, toz jelatin, toz şeker, krema ve bir tutam kadar tuzu bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak jelatin ve şeker eriyinceye kadar pişirin. Vanilya esansını ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis kaplarına paylaştırın. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.
  2. Vişne sosu için dondurulmuş vişne, limon suyu, toz şeker ve bir tutam kadar tuzu bir sos tenceresine alın. Şeker eriyinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. Mısır ununu küçük bir kaseye alın. Bir yemek kaşığı kadar su ilave edip karıştırın ve vişnelerin üzerine ekleyin. Vanilya esansını da ilave edip sos kıvam alıncaya kadar kaynatın.
  3. Panna cottalarınızı bir servis tabağına ters çevirin. Üzerlerine vişne sosundan gezdirerek soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti