Vişne Soslu Lorlu Hamur Topları
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişne Soslu Lorlu Hamur Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Üzeri için

Sos için

Vişne Soslu Lorlu Hamur Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Vişne, şeker, limon suyu ve vanilyayı sos tenceresine alın ve orta ateşte vişneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. El blenderı ile çekerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Hamur için unu ve kabartma tozunu harmanlayıp bir kaba eleyin. Şeker, rendelenmiş limon kabuğu, yumurta, vanilya ve lor peynirini ekleyerek karıştırın. Derin bir kızartma tenceresine 5 cm olacak kadar yağ doldurun ve ısınmaya bırakın. Hamurdan 1 yemek kaşığı kadar parçalar alıp yağın içine atın ve altın rengi alıncaya kadar kızartın. Hamurları kevgir ile yağdan çıkartıp kağıt havlu üzerine alın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip vişne sos ile servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti