Şeftali Pestili
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yazın en sevilen meyvesi ile pestil yapmaya ne dersiniz? Şeftlali ile hazırladığınız pestili tüm sene boyunca tüketebilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Şeftali Pestili Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftali Pestili

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeftaliler yıkanır, kabukları soyulur ve dilimlenerek tencereye alınır.
  2. Şeker, su ve limon suyu eklenir.
  3. Yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Soğuk su içerisinde nişasta karıştırılır ve tencere içerisinde alınır.
  5. Kıvam aldıktan sonra blenderdan geçirilir.
  6. Yağlı kağıt serili tepsilere ince şekilde serilir.
  7. 2-3 gün güneş altında kurutulur.
  8. Kuruyan pestil yağlı kağıtlardan ayrılarak şekillendirilir.
  9. Serin ortam da muhafaza edilir.
  Servis Önerisi
  • Türk kahvesi yanında servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Şeftali pestilinin dışını toz hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz. 
  • Topak oluşmaması için soğuk su ile nişastanın iyi çözündüğüne emin olun.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti