Nar Reçeli
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nar, tohumlarla dolu güzel bir meyvedir. Kış aylarının vazgeçilmezi olan nar, çok tohumlu ve çekirdeklidir. Çekirdekler, bir narın ağırlığının yaklaşık %3'ünü oluşturur. Her tohum, tatlı ve sulu bir örtü kaplıdır. Nar çekirdekleri, sert ve lif olsa da, genellikle tüketilmesi gerekir. Mayhoş tadı ile tatlı ve tuzlu tariflerin vazgeçilmezidir. Peki nar ile reçel yapaya ne dersiniz? Nar reçeli nasıl yapılır sizler için anlattık. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Nar Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Nar Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ufak boy bir tabağı soğuması için buzluğa koyun. Bir narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkın.
  2. Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletin.
  3. Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırarak kaynatın ve kaynama noktasına getirdikten sonra ocağı kısıp, yüksek orta ateşte pişirmeye devam edin.
  4. Biriken köpükleri kaşıkla temizleyin. Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edin.
  5. 20 dakika sonra limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Yapışkan bir kıvam alıp akışkanlığını kaybetmeye başlayana kadar pişirin.
  6. Reçeli kavanozlarına aktarıp kapaklarını kapatın ve ters çevirip güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin. 
  Servis Önerisi
  • Nar reçelini peynirlerle tüketebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Damak tadınıza ya da narın tadına göre şekeri ayarlayabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti