Muzlu Krep Suflesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Hindistan ve Güney Çin kesimleri olan muz, lif açısından zengin bir besindir. Genellikle tatlı tariflerinde kullanılır. Potasyum deposu olarak da bilinir. Özellikle böbrek ve kalp sağlığına birçok yararı vardır. Hazırsanız, öğünlerinizi güzelleştirecek muzlu krep suflesi nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek için tarife geçebiliriz.

Tarifte ihtiyacınız olacak krep tarifine de göz atın. Ev yapımı meyveli tatlı tarifleri arıyorsanız, nefis muzlu rulo pasta ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. 

Muzlu Krep Suflesi Tarifi İçin

Malzemeler

Krep hamuru için:

İç malzeme:

Karamela için:

Muzlu Krep Suflesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, krema, yumurta, yumurta sarıları ve unu çukur bir kapta pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. 
  2. Muzları soyup önce  uzunlamasına ortadan ikiye kesip sonra enine ikiye kesin. Teflon tavada şeker ve likörle hafifçe pişirin.
  3. Tereyağı ile 18 cm’lik teflon tavayı hafifçe yağlayın. 1 kepçe kadar krep hamuru döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Spatula ile ters çevirip pişirin.
  4. Malzeme bitene kadar krepleri hazırlayın. Kreplerin arasına muzları paylaştırıp ortadan ikiye katlayın.
  5. Üzerlerini sıcak kahve ile hafifçe ıslatıp pudra şeker serpiştirin. Izgarada 2 dakika pişirin. 
  6. Karamela için 50 gr şekeri 1 kaşık suyla kısık ateşte ağdalaşıp karamela kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  7. Yağlı kağıdı bir tepsiye serin ve  karamelayı çatalla alarak çizgi şeklinde kağıda akıtın.
  8. Katılaşıncaya kadar bekletip krep suflelerin üzerini dekoratif bir şekilde süsleyin. Tat vermek için çikolata sosu kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Muzlu Krep Suflesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Krep hamurunu hazırlarken mikserden geçirmeyi unutmayın. Bu sayede topaklanma oluşumunu önleyebilirsiniz.
  2. Muzların yanmaması için teflon tava kullanın. 
  3. Muzları kreplere ekledikten sonra üzerinde bal gezdirebilirsiniz.
  4. Karamelleri katılaşmadan kreplere eklemeyin. aksi takdirde dağılmaya başlayacaktır.

1 Porsiyon Muzlu Krep Suflesi Kaç Kalori?

  1. Muzlu krep suflesinin bir porsiyonu, yaklaşık 275 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker değeri yüksek olduğu için ölçülü tüketilmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Muzlu Tarifler Tatlı Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti