Mürdüm Eriği Reçeli
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gülgiller ailesinden olan mürdüm eriğinin ana vatanı Anadolu topraklarıdır. 20. yüzyılda Avrupa ülkelerine yayılmaya başlayan bu meyve, özellikle İsviçre ve Fransa'da kurutularak tüketilir. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde vücut direncini ve bağışıklığı güçlendirir. Tatlı tariflerinde sıkça kullanılan mürdüm eriği, kan yapıcı özelliği ile reçel yapımında da kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, sağlıklı ve pratik mürdüm eriği reçeli tarifine başlayabiliriz.

Kahvaltı sofralarını zenginleştirmek için sunulan pratik tatlı tariflerine göz atmayı unutmayın. Dilerseniz, mevsimin en güzel meyveleriyle hazırlanan domates reçelini deneyerek kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Mürdüm Eriği Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle mürdüm eriklerini ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra çekirdeksiz erikleri iri parçalar halinde doğrayın.
  2. Erikleri bir tencereye aktarıp üzerine şekeri ilave edin. Ve tencerenin kapağı kapalı olarak 1 gece bekletin.
  3. Ertesi gün orta ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon suyunu da tencerenin içine ekleyip biraz daha kaynatın.
  4. Son olarak erik reçelini ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kavanoza doldurarak muhafaza edin.

Mürdüm Eriği Reçelinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız eriklerin taze ve olgun olmasına dikkat edin.
  2. Pişirmeden önce eriklerin tadına bakmayı unutmayın. Çok ekşiyse şeker miktarını arttırabilirsiniz.
  3. Reçeli pişirirken tahta kaşık ile karıştırın ve kıvamını kontrol edin. 
  4. Pişirme işleminin sonlarına doğru limon tuzu ekleyerek daha uzun süre saklanmasını sağlayabilirsiniz.
  5. Kullanacağınız kavanozları önceden sıcak su ile sterilize edin ve hava almadığından emin olun.
  6. Reçeli kavanozlara çok sıcak veya çok soğukken koymanız gerekir. Bu sayede hava alma ihtimalini düşürebilirsiniz.

1 Porsiyon Mürdüm Eriği Reçeli Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık bir mürdüm eriği reçeli, yaklaşık 270 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünü dengede tutmak isteyenler, doğal meyvelerle hazırlanan 180 kalori değerindeki kayısı reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti