Mini Elmalı Tartlar
Selin Hıdır
692 Tarif       0 Takipçi
Mini Elmalı Tartlar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mini Elmalı Tartlar Tarifi: Çıtır hamuru ve tarçınlı elma dolgusu ile damağınızda iz bırakacak Mini Elmalı Tartlar tarifi! Pratik yapımı, fırın kokusuyla mest eden aroması ve misafirlerinize sunabileceğiniz şık görünümüyle çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım püf noktalarıyla evde kolayca hazırlayabileceğiniz Mini Elmalı Tartlar tarifi ve malzemeleri: 

Rokfor Ve Armutlu Tart tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Mini Elmalı Tartlar kaç kaloridir?

Bir porsiyon Mini Elmalı Tartlar 280 kaloridir.

Mini Elmalı Tartlar Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç harcı için:

Mini Elmalı Tartlar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir karıştırma kabına un, şeker ve tuzu ekleyin.
  2. Üzerine soğuk tereyağını ekleyip, hamuru parmak uçlarınızla karıştırarak küçük kırıntılar haline getirin.
  3. Yumurta sarısını ve soğuk suyu ekleyip, bir araya getirin. Hamur çok kuru olursa biraz daha soğuk su ekleyebilirsiniz.
  4. Hamuru bir top haline getirip, streç filme sarın ve buzdolabında 10-15 dakika kadar dinlendirin.
  5. Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimler halinde doğrayın.
  6. Bir tavada tereyağını eritin, elma dilimlerini ekleyin ve esmer şeker ile tarçını serpin.
  7. Elmaları 5-6 dakika kadar soteleyin, hafifçe yumuşayınca limon suyu ve nişastayı ekleyip karıştırarak, 1-2 dakika pişirin.
  8. Karışım koyulaştığında ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın.
  9. Dinlenen hamuru unlu bir zeminde ince açın. Tart kalıplarına yerleştirecek şekilde kesin.
  10. Hamuru tart kalıplarına yerleştirin ve kenarlarını şekil vererek bastırın. Gerekirse hamurun fazlasını kesin.
  11. Tartların tabanlarına elma harcını paylaştırın.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 
  13. Mini tartları fırından çıkarın ve biraz soğumaya bırakın.
  14. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Ilık mini elmalı tartların yanına bir top vanilyalı dondurma ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Servis öncesi mini tartların üzerine tarçın karıştırılmış pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Elmalı tartları küçük meyve dilimleri (portakal, üzüm, böğürtlen) ve nane yapraklarıyla süsleyerek renkli, ferah bir sunum yapabilirsiniz.
  • Üzerine hafifçe karamel sos veya organik bal gezdirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tereyağı ve suyu mutlaka soğuk kullanın. Bu sayede tart hamurunuz daha gevrek ve kıyır kıyır olur.
  • Hamuru karıştırırken çok yoğurmamaya özen gösterin. Aksi halde tereyağı erir ve hamur elastikleşir, bu da tartın gevrekliğini azaltır.
  • Hem tatlı hem hafif ekşi elmalar kullanmak, iç harca derinlik kazandırır.
  • Elmaları şekerle ve tereyağıyla hafifçe soteleyip pişirmek, tartın iç kısmında sulu kalmasını engeller ve şeker-karamel lezzeti oluşturur.
  • Hamur kalıptan rahat çıksın diye mutlaka yağlayın ya da tabanına azıcık un serpin.
  • Tartlar fırında altın sarısı renk alınca pişmiş demektir. Üzeri hafif kızarınmalı ama yanmamalıdır.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Mandalina Marmelatı
Böğürtlenli Şekersiz Dondurma
Elmalı Galette
Çilekli Süt Turtası
Kayısı Topları
Şekersiz çilek reçeli