Milföylü Armut Tatlısı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Milföylü Armut Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Milföylü Armut Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Portakalı bol suyla yıkayıp kurulayın. Rendenin ince yanıyla kabuklarını rendeleyin. İncirleri küçük küpler şeklinde kesin. Rendelenmiş portakal kabuğu, su ve incirleri bir tencereye alın. Tencerenin üzerine kapağını yerleştirip orta ateşte 5 dakika kaynatın. Kapağı kapalı şekilde içindekileri soğumaya bırakın. Armutları bol suyla yıkayıp kurulayın. Saplarını koparmadan kabuklarını soyun. Armutları alt kısımlarından kabak oyacağıyla oyun. Hazırladığınız portakal kabuklu ve kuru incirli harcı armutların içine doldurun. İç harcın dökülmemesi için küçük birer parça milföy hamurunu armutların alt kısımlarına yapıştırın. Kalan milföy hamurlarını şeritler halinde kesin. Şerit hamurları hafifçe üst üste gelecek şekilde sap kısımlarından başlayarak armutların üzerine sarın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Bekletmeden servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Milföylü Tarifler Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti