Kızılcık Şerbeti
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kızılcıkgiller familyasına ait bir bitki olan kızılcık, Şubat-Mart aylarında açan kırmızı renkli bir meyvedir. Hasadı Temmuz ile Ekim arasında yapılır. Kızılcık mevsiminde hazırlayacağınız, lezzetli kızılcık suyunu dondururarak her mevsim tüketebilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Kızılcık Şerbeti Tarifi İçin

Malzemeler

Kızılcık Şerbeti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bütün malzemeler tencereye alınır.
  2. Kızılcıklar yumuşayana, renk verene ve lezzetler birbirine karışana kadar yaklaşık 15 dakika kaynatılır.
  3. Kaynayan şerbet süzülerek şişelere alınır.
  4. Soğuduktan sonra servis edilir.
  Servis Önerisi
  • Kek yanında servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Damak tadınıza göre şeker miktarını arttırabilirsiniz, yaparken mutlaka tadına bakın. 
  • Baharatları çıkartabilirsiniz ya da farklı baharatlar ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Şeftali Pestili