Kivili Ve Pişmaniyeli Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bol miktarda antioksidan ve vitamin barındıran kivi, aynı zamanda yüksek lif özelliği sayesinde kolon kanserine karşı vücudu korur. Kivi düzenli olarak tüketildiği zaman çocuklarda nefes darlığını, öksürüğü, hapşırmayı ve burun akıntısını azaltma etkisi olan mucizevi bir meyvedir. Hafif ve lezzetli bir tatlı olan kivili pavlova tarifini de deneyebilirsiniz.

Kivili Ve Pişmaniyeli Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için 

Üzeri için

Kivili Ve Pişmaniyeli Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, elenmiş un, yumurta sarısı ve toz şekeri tencerede çırpın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye pişirin.
  2. Kaynayınca vanilya ve beyaz çikolatayı ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Ilınınca labne peynirini ekleyin.
  3. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Küp doğradığınız kivileri ilave edip karıştırın.
  4. Servis kaplarının tabanına kakaolu pişmaniye koyup elinizle bastırın. Üzerlerine kivili muhallebiden dökün.
  5. Üzerine tekrar pişmaniye koyun. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerlerini küp doğradığınız kivi ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti