Kayısılı Soğuk Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kayısı suyu ile aromalandırılan kayısılı muhallebi, beyaz çikolata ve antep fıstığı ile hazırlanır. Kısa sürede hazırlanarak çayın yanında servis edilir.

Videolu muhallebi tarifine göz atmayı unutmayın.

Kayısılı Soğuk Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısılı Soğuk Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını tencereye alıp eritin. Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 
  2. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılınana kadar karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp derin dondurucuda 30 dakika bekletin. 
  3. Kaseleri servis tabağına ters çevirip tatlıları aktarın. Üzerini çok küçük kesilmiş kayısı parçalarıyla süsleyin. 
  4. Eritilmiş beyaz çikolata ve file Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti