Kayısılı Milföy
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Milföy Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kreması için

Üzeri için

Kayısılı Milföy

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kabarmasını önlemek için hamurların üzerine yağlı kağıt serip bir başka tepsi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Krema için süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp ince dilimlenmiş kayısıları yerleştirerek 3 kat olacak şekilde üst üste dizin. Üzerlerine pudra şekeri serpin. Bal ve tereyağı ile karamelize ettiğiniz kayısı ve iri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Milföylü Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti