Karamelize Ayva Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Rengi ve dokusuyla işte karşınızda karamelize ayva tatlısı. Ayva, toz şeker, karanfil, şeker ve ayva suyu ile hazırlanan bu tatlı, hem şık görünümü, hem de lezzetiyle favoriniz olacak niteliktedir. Malzemeler hazırsa, karamelize ayva tatlısı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Karamelize Ayva Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Karamel için:

Üzeri için:

Karamelize Ayva Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaların üzerindeki tüyler kalmayacak şekilde güzelce yıkayalım.
  2. Yıkadığımız ayvaları ortadan ikiye bölüp içerisindeki çekirdekleri bir kenara ayırıp içerisini güzelce temizleyelim.
  3. Dış kabuklarını bir soyacak yardımıyla soyalım ve bir kenara alalım.
  4. Ayvaların kararmaması için limonlu su da bekletelim.
  5. Kullanacağınız tencerenin dibine soyduğumuz ayva kabuklarını dizelim.
  6. Üzerine de ayvalarımızı yerleştirelim.
  7. Her bir yarım ayva için 2 yemek kaşığı şeker ilave edelim.
  8. Üzerine ayva çekirdeklerini ve karanfilleri de ekleyelim.
  9. Her bir yarım ayva için bir çay bardağı su ilave edelim ve ocağa alalım.
  10. Ayvalarımız yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika boyunca tencerenin kapağı kapalı halde bekleyelim.
  11. Ayvalarımız pişerken küçük bir tencereye 1 su bardağı şeker ilave edelim.
  12. Şeker karamelize olana kadar kısık ateşte eritelim.
  13. Tamamen eriyen şekerin üzerine yarım su bardağı kadar pişirdiğimiz ayvanın suyundan ilave edip hızlıca karıştıralım.
  14. Karamelimizi ayvaların üzerine gezdirerek ilave edelim.
  15. Orta ateşte 10 dakika daha beklettikten sonra ocağın altını kapatalım.
  16. Ayvalarımız servise hazır, dilerseniz üzerine kaymak ve Antep fıstığı tozu ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz..
  Servis Önerisi

Karamelize ayva tatlısını, kaymak veya vanilyalı dondurma eşliğinde sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Karamel yaparken şekerin yanmaması için ocağın altı mutlaka kısık olmalıdır.
  • Ayvaları soyduktan sonra kararmaması için mutlaka limonlu su da bekletilmelidir.
  • Daha fazlası için, ayva tatlısının püf noktalarına göz atın.

Tarif Kategorileri

Kaymaklı Tatlılar Farklı Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti
Şeftali Pestili