Hindistan Cevizli Kurabiyeli Şeftali Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hindistan Cevizli Kurabiyeli Şeftali Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hindistan cevizli kurabiye için

Üzeri için

Hindistan Cevizli Kurabiyeli Şeftali Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeftalilerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alarak esmer şeker ve tereyağı ile soteleyin.
  2. Tereyağı eriyince çubuk tarçın ve çubuk vanilyayı ekleyin. Şeftaliler yumuşayınca ocaktan alın. Hindistan cevizli kurabiye için yumurta akları ve toz şekeri bir karıştırma kabına alarak mikser yardımı ile kar gibi olana kadar çırpın.
  3. Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine iki yemek kaşığı yardımıyla aralıklı olarak dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirip soğumaya bırakın. Tatlıyı servis tabaklarına paylaştırın.
  5. Üzerlerine birer Hindistan cevizli kurabiye, birer kaşık çırpılmış krema koyun. Toz tarçın serpip ılık servis yapın.

Kolay şeftali tatlısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti