Fırında Peynir Kremalı Armut
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fırında peynir kremalı armut tatlısına bayılacaksınız! Krema, mascarpone peyniri ve pudra şekeri ile tatlandırılan bu tatlı, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Kullanılacak armutların tatlı olmasına dikkat edin.

Daha fazlası için armutlu tatlılar sayfamıza göz atın.

Fırında Peynir Kremalı Armut Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Peynir Kremalı Armut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Armutları dikey olarak ortadan ikiye kesin. Bir kaşık yardımıyla çekirdek yuvalarını çıkarın.
  2. Armutları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve ortalarına birer küp tereyağı koyup bal gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında armutlar yumuşayana kadar pişirin.
  3. Bu arada kremayı pudra şekeriyle birlikte mikserle kabarana kadar çırpın. Vanilya özütü ve mascarpone peynirini ekleyip spatula ile yavaş yavaş karıştırın.
  4. Armutları fırından çıkarın ve 5-10 dakika soğumaya bırakın. Daha sonra servis tabağına aktarın. 
  Servis Önerisi

Üzerlerini mascarpone kreması ile doldurup biraz daha bal gezdirin. Taze kekik yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti