Baharatlı Akça Armut
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes sizler için armut ve baharatların birleşiminden ortaya çıkan yumuşacık bir tatlı hazırladı. Bize de bu tatlıyı, değerli okurlarımızla paylaşmak kaldı. Malzemeler hazırsa, baharatlı akça armut tarifi için kolları sıvamanın tam zamanı!

Daha fazlası için armutlu tatlılara göz atın.

Baharatlı Akça Armut Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı Akça Armut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Armutları sapları kalacak sekilde soyun ve altlarını düz durabilecekleri şekilde kesin.
  2. Su ve roze şarabı armutların tam sığacağı boyda bir tencereye koyun ve şeker ile baharatları ilave edin. Şeker eriyince armutları ekleyerek 10-12 dakika süreyle; çatal ucu girecek kadar pişirin. (Aşırı yumuşak olmamalılar)
  3. Armutlar pişince tencereden alın ve sosu yarı yarıya çekene kadar ateşte bırakın.
  4. Akça armutları servis tabağına alın ve pembemsi baharatlı sosu ile servis edin. Yanında vanilyalı dondurma veya soğuk krema da ikram edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti