Ayvalı Crumble
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Crumble Tarifi İçin

Malzemeler

Ayvalı harç için

Crumble için

Üzeri için

Ayvalı Crumble

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Limon suyu, yıldız anason ve tarçını ekleyip altını kısın. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttığınız ayvayı küp doğrayıp kaynayan şerbete ekleyin. Ayvalar yumuşayıp şerbeti çekene kadar pişirip ocaktan alın. Ilınınca buzdolabına alın. Crumble için file badem, file fıstık ve unları geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Toz şeker, tereyağı ve yumurtayı ilave edip bir mikser yardımıyla çırpın. Yulafı ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Fırına dayanıklı servis kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kapların 3/4’ünü ayvalı harç ile doldurun. Üzerine crumble karışımından yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti