Ayva Helvası
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayva Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Ayva Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaların kabuklarını ve çekirdeklerini iyice temizleyin. Bir tencereye koyduğunuz birkaç bardak suyun içinde haşlayıp iyice yumuşaması bekleyin. Haşlanan ayvaları rondodan geçirin, bir ölçü kabında ölçüp bire bir şekerini ilave ederek çok kısık ateşte pelte kıvamına gelene kadar karıştırın.
  2. Pelte kıvamına geldikten sonra çubuk vanilyaları sıyırıp karıştırın, limon suyunu da ilave ederek 5 dakika daha karıştırın. Pişirme süresince, yaklaşık 2.5-3 saat başından ayrılmayın ve devamlı karıştırın. Bir payreks kabı limon suyuyla ıslatın, sonra içine pişen ayva helvasını dökün. Soğuduğunda kalıbını almış olacak, katılaşacak. Soğuduğunda arzu ettiğiniz şekillerde kesip, kaymakla servisini yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Atıştırmalık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti