Armutlu Çikolatalı Şarlotu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armutlu Çikolatalı Şarlotu Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Servis için

Armutlu Çikolatalı Şarlotu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel armutlu şarlotuyu yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Soyulmuş ve dilimlenmiş armutları bir tavaya alıp toz şeker ve margarinle birlikte pişirin. Armutlar yumuşayınca tavadan alın ve kalan şerbeti karamelize oluncaya kadar pişirmeye devam edip ocaktan alın. Pişen armutları ekleyin.

Çikolata ve kremayı bir tencerede benmari usulü kısık ateşte eritin. Yumurta sarılarını ve mikserle köpürttüğünüz yumurta aklarını ilave edip çırpın.

Kedidili bisküvileri süte batırıp yumuşamasını sağlayın ve bardağın etrafına yerleştirin. Bardakların dibine armutların yarısını bölüştürün. Üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı paylaştırın. Kalan armutları ilave edin. Karamel sosunu küçük cam tüplerin içine aktarıp armutların içine batırın ve servis yapın.

Şarlot (Charlotte): Kedidili bisküvileri ve krema kullanılarak, çember formunda hazırlanan bir pasta çeşididir.

AKLINIZDA BULUNSUN
Küçük deney tüplerinin içine dilediğiniz sosu aktarıp, siz de tatlılarınızda, salatalarınızda şıklık yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti