Amerikan Usulü Muzlu Puding
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Amerikan Usulü Muzlu Puding Tarifi İçin

Malzemeler

Vanilyalı puding için

Arası için

Üzeri için

Amerikan Usulü Muzlu Puding

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Toz şeker, mısır unu ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın. Sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mikser yardımıyla çırpın. Yumurta sarılarını da ekleyip, tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Karışımı bir sos tenceresine alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp bir spatula yardımıyla karıştırarak 7-8 dakika daha pişirin.
  2. Ocaktan alıp tereyağı, vanilya esansı ve ezdiğiniz muzu ilave ederek, tereyağı tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Pudingi servis kaplarına yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Üzerlerine iri kırdığınız bebe bisküvisi ve küp doğradığınız muzlardan yerleştirin. Kalan pudingi muzların üzerlerine paylaştırın.
  3. Pudinglerinizi oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 2-3 saat dinlendirin. Üzerlerini küp doğradığınız muz ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Amerikan Mutfağı Yemekleri Muzlu Tarifler Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti