Sıcak Sütlü Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sıcak Sütlü Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Sıcak Sütlü Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@pelinchef
30.1 bin takipçi
Pelin Seyran

  1. Kullanacağınız kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp iyice unlayın. Sütü küçük bir kaba alıp ısıtın. İçine tereyağını koyup eritin.
  2. Yumurtaları ve toz şekeri karıştırma kabına koyup, 3-4 dakika mikserin yüksek devriyle, karışım köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı koyup karıştırın. 
  3. Sıcak süt ve tereyağı karışımını azar azar ilave ederken bir taraftan da mikserle çırpmaya devam edin. En son un ve kabartma tozunu da ilave ederek kısa bir süre, unu karışıma yedirene kadar karıştırın. Kek kalıbına hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirin. Kekin içinin pişip pişmediğini kürdan batırıp çıkararak kontrol etmeyi unutmayın. Keki fırından alıp ılınana kadar bekleyin. Ilınınca kekinizi kalıptan çıkarıp servis edin.

    Limonlu kek tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Sütlü Tatlılar Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek