Pratik Vişneli Kek Tarifi
Selin Hıdır
1132 Tarif       0 Takipçi
Pratik Vişneli Kek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yoğun günlerde tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için hem zamandan kazandıran hem de damakta iz bırakan bir lezzet önerimiz var: pratik vişneli kek tarifi! Vişnenin ferahlatıcı ekşiliğiyle klasik kek dokusunun enfes uyumunu bir araya getiren bu pratik vişneli kek tarifi, çay saatlerinden misafir sofralarına kadar her anı özel kılmak için ideal. Peki; pratik vişneli kek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Vişneli Strudel tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon pratik vişneli kek kaç kaloridir?

Bir porsiyon pratik vişneli kek 250 kaloridir.

Pratik Vişneli Kek Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Pratik vişneli kek tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Yumurta Alternatifleri

(3 adet yumurta yerine):

Vegan ya da kolesterolsüz seçenekler için uygundur.

Yoğurt Alternatifleri

(1 su bardağı yoğurt yerine):

Sıvı Yağ Alternatifleri

(1 çay bardağı sıvı yağ yerine):

Toz Şeker Alternatifleri

(1 su bardağı şeker yerine):

Un Alternatifleri

(2 su bardağı un yerine):

Vişne Alternatifleri

(1,5 su bardağı vişne yerine):

Pratik Vişneli Kek Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını önceden 175 derece’ye ısıtın.
  2. Derin bir kapta yumurtaları ve şekeri, köpük köpük olana dek mikserle çırpın.
  3. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Vanilin, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin. Spatula ile homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Kek harcını yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün.
  6. Vişneleri hafifçe una bulayıp harcın üzerine eşit şekilde serpiştirin (hamurun içine çökmemesi için).
  7. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testinde temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  8. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarın. İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Vişneli kek, fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirilip ılık olarak da, tamamen soğutulduktan sonra da servis edilebilir. Ilık haliyle hafif nemli bir doku sunar.
  • Özellikle yaz aylarında bir dilim vişneli kekin yanına bir top vanilyalı dondurma çok yakışır. Dondurmanın serinliği ile vişnenin ekşiliği dengelenir.
  • Daha özel bir sunum için kekin üzerine çırpılmış krema, labneli hafif bir krema veya kaymak ekleyebilirsiniz.
  • Servis tabağına birkaç kaşık vişne sosu ya da çikolata sosu gezdirerek hem lezzeti hem görselliği artırabilirsiniz.
  • Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine ince bir kat pudra şekeri serpmek, hem sunumu güzelleştirir hem de tatlıya hafif bir şıklık katar.
  • Yanında demli bir çay, filtre kahve, Türk kahvesi veya meyveli soğuk bir içecek ile ikram edilebilir.
  Püf Noktası
  • Şekerle yumurtaları en az 3-4 dakika çırpmak kekin kabarmasını sağlar. Köpük köpük bir kıvam olmalı.
  • Vişnelerin kekin dibine çökmesini önlemek için pişirmeden önce mutlaka hafifçe unlayın.
  • Kekin düzgün kabarması için fırının önceden ısıtılmış olması gerekir. Soğuk fırına koymayın.
  • Kek hamurunun ne çok sıvı ne de çok katı olmaması gerekir. Unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamı kontrol edin.
  • Kekin kalıba yapışmaması için kalıbı yağlayıp hafifçe unlamayı unutmayın ya da yağlı kâğıt kullanın.
  • Kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkmalı.
  • Kekin tabanı nemli kalmaması için fırından çıktıktan sonra bir tel ızgara üzerinde dinlendirmek en doğrusudur.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Pratik Kek Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kuru Meyveli Kek Tarifi
Puf Puf Limonlu Kek Tarifi
Madlen Kek (Madeleines) Tarifi
Muhteşem Sosuyla Islak Kek Tarifi
Sodalı Zebra Kek Tarifi
Şekersiz Muzlu Kek Tarifi