Portakal Jöleli Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde en çok Antalya ve çevresinde yetiştirilen portakal; hem sebze yemeklerinde, hem de tatlı tariflerinde sık sık kullanılır. Kış aylarında vücudun hastalık direncini arttırmak için, suyu sıkılarak tüketilir. Aynı zamanda içeriğinde bol miktarda C vitamini barındırdığı için, bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlarda da yer verilir. Kanser riskini azaltmasıyla bilinen bu besin, özellikle kek ve kurabiye tariflerinde en çok tercih edilen meyveler arasındadır. Dilerseniz, özen gün ve kutlamalarda kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz portakal soslu kek tarifine başlayabiliriz.

Portakal Jöleli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Portakallı jöle için

Üzeri için

Portakal Jöleli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Keki hazırlamak için derin bir kap içerisine yumurta ve şekeri, krema kıvamına gelene kadar mikserin yüksek devriyle çırpın.
  2. Süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu da ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.
  3. Hazırladığınız kek karışımını yağladığınız tart kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
  4. Jöleyi hazırlamak için; su ve nişastayı topak kalmayacak şekilde güzelce karıştırın.
  5. Portakal suyu, şeker ve karıştırdığınız nişastalı suyu bir tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ısılı ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
  6. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Son olarak keki kalıptan çıkararak servis tabağına aktarın. Portakallı jöleyi üzerine yayın ve jölenin üstünü pasta süsüyle süsleyin.
  7. Hazırlamış olduğunuz keki buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra dilimleyin.
  8. Portakal jöleli keki, tek başına servis etmek istemiyorsanız paskalya çöreği ile birlikte şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Portakal Jöleli Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Portakal jölesinin kıvamı sıvı olursa nişasta, koyu olursa su ilave edebilirsiniz.
  2. Kekin lezzetini arttırmak için, rendelenmiş portakal kabuklarını kek harcına ekleyin.
  3. Keki hazırlamadan önce kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  4. Harcı hazırladıktan sonra 5 dakika bir kenarda bekletin.
  5. Topaklanma olmaması için, pişirme işleminden önce kek harcını bir kez mikserden geçirin.
  6. Keki kalıptan kolay bir şekilde çıkarabilmek için, kalıba yağlı kağıt serin.

1 Porsiyon Portakal Jöleli Kek Kaç Kaloridir?

  1. Portakal jöleli kekin bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Yağ ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.
Misafir ağırlarken sunabileceğiniz pratik kek tarifleri mi arıyorsunuz? Doğal meyvelerle tatlandırılan muzlu kek tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek