Muzlu Mermer Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muzlu Mermer Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Muzlu Mermer Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Muzların kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Un, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını iyice çırpın. Yumurta ve kremayı ekleyin. Un karışımı ile muz püresini ilave edip mikserle karıştırın. Damla çikolataları benmari usulü eritin. Hamurun 1 su bardağını ayırıp eritilmiş çikolata ile karıştırın. Kalıba kaşıkla ince beyaz hamurdan yayın. Üzerine çikolatalı hamurdan ekleyin. Sırasıyla hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kek kalıbını fırına yerleştirip kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek