Mısır Unlu Ve Bezelyeli Kek
Mısır unlu ve bezelyeli kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mısır Unlu Ve Bezelyeli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Mısır Unlu Ve Bezelyeli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları, limon suyunda köpürttüğünüz karbonatı, kremayı, zeytinyağını ve baharatları çukur bir kapta, çırpma teli yardımıyla iyice çırpın. Mısır ununu ekleyip karıştırın.
  2. Kabakları yıkayıp süzdükten sonra kabuğunu soymadan küp küp doğrayın. Taze soğanları da halka halka doğrayın. Tüm sebzeleri bir kapta karıştırın.
  3. Yumurtalı karışımın üzerine unları ve sebzeli karışımı ekleyin. Taze peynir dışındaki tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Üzerlerine mini peynirleri hafifçe bastırarak yerleştirip susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp, dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Unsuz Kek Tarifi
Sodalı Sünger Kek Tarifi
Bardakta kek Tarifi
Duble Çikolatalı Muffin Tarifi
Limon Kremalı Yumuş Kek Tarifi
Pasta Keki Tarifi